Steun ons en help Nederland vooruit

Sport & Recreatie – zwembaden

Formeel schriftelijke vragen Zwembad de  Paasberg

Ulft, 21 januari 2014

 

Geacht College,

Afgelopen zaterdag verscheen er in de Gelderlander een interview met de directeur van het zwembad bedrijf dat voorlopig de gunning voor het zwembad heeft gewonnen.

In het interview valt te lezen dat de directeur eerst niets van het behoud van het buitenbad blijkt te weten en vervolgens aangeeft dat er nog over wordt onderhandeld.

Afgelopen donderdag heeft u mondeling en in een persbericht laten weten dat het behoud van het openluchtbad de Paasberg onderdeel is van het voorstel van deze partij.

D66 heeft naar aanleiding hiervan de volgende vragen:

1)      Kunt u uitleggen hoe het kan dat het behoud van het buitenbad de Paasberg volgens u een onderdeel is van het plan dat is ingeleverd door de voorlopige winnaar van de gunning, Laco, terwijl deze laatste aangeeft dat er nog over wordt onderhandeld?

2)      Kunt u aangeven hoe onderhandelen over de uiteindelijke uitvoering van de voorstellen past in deze aanbestedingsprocedure?

3)      Kunt u aangeven wat de voorwaarden zijn waarover wordt onderhandeld en wat daarbij de afspraken zijn met Laco? Hoe passen deze in de aanbestedingsprocedure?

4)      Kunt u aangeven wat de garanties zijn dat het openlucht bad De Paasberg de komende tien jaar openblijft? Wat voor afspraken zijn hieromtrent in de aanbestedingsprocedure opgenomen en hoe telden deze mee bij de gunning?

5)      Naar verluid waren mensen van Laco afgelopen maandag 13 januari reeds op bezoek bij de sporthal en het zwembad De Paasberg en wisten zij te vertellen dat ze de gunning gewonnen hadden. Kunt u uitleggen hoe dit kan en hoe dit past in de aanbestedingsprocedure?

We gaan er vanuit dat deze vragen voor de raadsvergadering van 30 januari aanstaande worden beantwoord.

Met vriendelijke groet,

Hayo Canter Cremers

Laatst gewijzigd op 22 november 2018